Dacia Duster

De Duster krijgt een makeover

22-06-2021
RichardMCV
Dacia Duster
2

Dacia Duster PH2 faceliftDe komende tijd staat er nogal wat te gebeuren bij Dacia. Het logo gaat veranderen, het lettertype waarmee de naam op de auto komt te staan wordt ook aangepakt. Dat betekent ook dat de huidige modelen ook gewijzigd gaan worden.

Zo zullen de huidige Sandero en Sandero Stepway ook een gewijzigde grille gaan krijgen om plaats te maken voor het nieuwe logo. En wat gaat er gebeuren met de Lodgy? Moet deze het veld ruimen voor een groter model in het C-segment zoals de Bigster? Of komt er een ingrijpende facelift voor de lodgy die al in 2012 het levenslicht zag?

Maar nu krijgt eerst de Duster nog een kleine makeover. De Duster gaat ook al een hele tijd mee. Hoewel het model dat we nu kennen als Duster nog steeds herkenbaar is als je deze vergelijkt met het model dat in 2010 werd uitgebracht heeft er een flinke evolutie plaatsgevonden.

Maar het gaat verder. De Duster heeft nu een opfrisbeurt gekregen en zal in deze nieuwe vorm vanaf augustus te bestellen zijn; vanaf september wordt hij in de showroom verwacht. Maar omdat het nieuwe logo er ook aan komt zal deze variant maar tijdelijk leverbaar zijn.

Immers, hoewel de grille van de Duster een opfrisbeurt heeft gekregen is het "flesopener-logo" nog steeds aanwezig. Vooral de achterlicht units vallen op met hun nieuwe design. Nog meer dan de huidige versies hebben de nieuwe units een eigen "karakter" waardoor ze op afstand duidelijk afwijken van de 13 in een dozijn ontwerpen.

Om de klanten van Dacia niet te laten schrikken is het icoon subtiel gewijzigd. Aan de buitenzijde zijn de wijzigingen beperkt tot een ander design voor de koplampen, achterlichten en grille. Aan de binnenzijde is voornamelijk het multimediasysteem opgefrist.

In de nieuwe versie van de Duster wordt hetzelfde systeem geplaatst dat al in de nieuwe Sandero te vinden is. Het heeft een dunnere rand en een iets groter scherm. Ook wordt de auto weer beschikbaar in zowel 2WD als 4WD.

Er komt tevens een nieuwe kleur aan. Zo gaan we de kleur "Orange Arizona ENZ" zien op de opgefriste Duster. Deze kleur wordt ook op de Captur geleverd. Er wordt ook gesproken over "Pearl Black" en "Slate Grey" maar dit zouden wel eens namen kunnen zijn van bestaande kleuren van Dacia maar dan op z'n Engels.

Ook aan de hoeveelheid schadelijke stoffen die de auto uitstoot is gewerkt; de CO2-emissie is verder verlaagd. Hoeveel zullen we binnenkort gaan zien. In theorie zou dit een gunstige uitwerking moeten hebben op de aanschafprijs.

Ondertussen is Dacia er in geslaagd om maar liefst meer dan 1,9 miljoen Dusters op kenteken te zetten en is daarmee de nummer 1 in zijn segment sinds 2019, aldus Dacia.

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen van de opfrisbeurt die de Duster heeft gekregen:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
22-12-2022 om 11:17

Er wordt inderdaad onderscheid gemaakt in de kabels. De ene kabel kan alleen opladen verzorgen; de andere type kabel doet ook de data erbij.

Avatar
Davesduster
13-12-2022 om 15:48

Ik heb de interieur verlichting en de kofferbak verlichting vervangen door led, is zelf goed te doen. Ik heb nu veel meer en beter licht dan voorheen, met het ouder worden gaan je ogen ook achteruit. Nu zoek ik een usb oplaad plus data kabel om via mijn smartphone op het display te kunnen navigeren. (android)