Dacia Duster

De Jogger klaar in de startblokken

30-08-2021
RichardMCV
Dacia Jogger
0

Het was al bekend dat er weer een nieuwe Dacia aankomt. En het duurt niet meer lang. Vrijdag 3 september is het zover! De geheel nieuwe auto zal dan aan de buitenwereld getoond gaan worden.

Een naam verzinnen voor een nieuw op de markt te brengen auto is best wel lastig. Kijk maar naar de Duster. Hoewel een succesnummer laat deze naam zich graag vertalen door "stofdoek". En de naam van de eerste electrische auto van Dacia kan goed vertaal worden tot "Lente".

En dan de nieuwste conceptcar de "Bigster". Is dit een samentrekking van "Big Star"? Ik weet niet wie de wedstrijd gewonnen heeft om de naam te kiezen voor de nieuwste creatie die komende vrijdag gepresenteerd gaat worden.

Het persbericht zegt het volgende over de nieuwe ster aan de Daciahemel:

Met een naam die doet denken aan sport, het buitenleven en positieve energie, is de Dacia Jogger de ideale gezinsauto voor buitenactiviteiten. De Dacia Jogger belichaamt de pragmatische en authentieke geest van Dacia en de 'outdoor'-omgeving van de nieuwe identiteit van het merk.

Met 5 of 7 zitplaatsen is de Dacia Jogger de beste metgezel voor (grote) gezinnen. Veelzijdig, het gaat met alle gezinsleden mee in hun dagelijkse avonturen en hun reizen in de natuur. Met de pragmatische geest die hem kenmerkt, biedt Dacia een voertuig waarmee zijn klanten in alle vrijheid kunnen genieten van de eenvoudige geneugten van het leven met vrienden en familie.

Jogger is een eenvoudige, moderne naam die iedereen kan uitspreken en universeel verstaanbaar is. Het vertegenwoordigt de dynamiek, de positieve energie en de buitengeest. Het achtervoegsel 'er' als Duster, het iconische SUV-model van Dacia, roept de robuustheid en het uithoudingsvermogen op van een ideale dagelijkse metgezel voor Dacia-families.

Dacia Jogger

Uit de teaser die nu naar buiten gebracht is kunnen we een aantal zaken opmaken:

  • De auto heeft een volledige achterklep en geen deuren zoals de eerste MCV;
  • De achterlichten zouden niet misstaan op een Volvo;
  • De dakrails lijken dezelfde stijl te hebben als bij de Sandero Stepway;
  • De dakrails zijn voorzien van de naam JOGGER;
  • De dakplaat heeft rillen in lengterichting dus een zonnedak zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn;
  • De 7-zits versie krijgt natuurlijk uitklapramen;
  • De kleur orange Atacama (of Orange Arizona) zal beschikbaar komen;
  • De tankklep zit aan de rechterzijde;
  • De deuren hebben echte handgrepen.

Ongetwijfeld zal de lichtsignatuur aan voorzijde gelijkenis vertonen met de Sandero; Misschien zit wel de "sandero-neus" op deze auto. Eerdere tekeningen wijzen daar wel op.

Dacia Jogger

Rond de wielkasten zijn kunststof verbreders te zien, net zoals we gewend zijn bij de Stepway-versies. De overgang bij de B-stijl vertoont een duidelijke knik in de carrosserie.

Hoe de auto zich plaatst ten opzichte van de huidige modellen is nog onduidelijk. Aangezien de Jogger als 5-zitter en als 7-zitter beschikbaar komt is er geen noodzaak meer op een nieuwere versie van de Lodgy uit te brengen. De Ldogy zal dan ook wel binnenkort niet meer te bestellen zijn.

Dacia Jogger

De Jogger kan echter ook fungeren als vervanger van de Logan MCV zodat de extra ruimte die vrijkomt opgevuld kan worden door de Bigster. Vrijdag weten we meer.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota