Dacia Duster

Een nieuwe Dacia voor 5 euro per dag

04-05-2021
RichardMCV
Dacia Spring
0

Steeds meer mensen, vooral jonge mensen, kiezen er voor om zelf geen auto aan te schaffen. Vaak wonen ze in steden waar niet voldoende parkeerplek (meer) is. Of het parkeren is schandalig duur gemaakt.

Leclerc verwelkomt de Spring

Nederland staat daar niet alleen in. Vrijwel alle Europese landen hanteren tegenwoordig een soort van ontmoedigingsbeleid. En als je kijkt wat de kosten voor het in eigendom hebben van een auto zijn dan loopt dat ook nog wel behoorlijk op. Zelfs als je al jaren schadevrij rijd en dus de maximale korting op de verzekering hebt dan betaal je nog veel.

Een auto huren heeft nog een voordeel: je hoeft niet het hele jaar met die grote auto te rijden omdat je die een paar weken per jaar nodig hebt voor de vakantie. Want die grote auto is namelijk ook te huur.

De brandstofkosten blijven ook maar steeds stijgen onder druk van de regering, want het grootste deel van de literprijs is echt voor de staat en niet voor de pomphouder. Om deze reden zien we dan ook steeds meer elektrische auto's rijden. Het lijkt een opmars die niet meer te stoppen is.

Maar wat als je wel vervoer nodig hebt? je kunt kiezen voor lease maar dan zit je vaak vast aan een contract voor lange tijd. Een andere optie is huren. Dacia Frankrijk speelt hier op in door een hele vloot van Dacia's Spring in te gaan zetten voor verhuur. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met E.Leclerc, een Franse supermarktketen met ondertussen vestigingen in Italie, Polen, Spanje, Andorra en Slovenie.

De aftrap in uiteraard in Frankrijk. Binnen een paar maanden zullen er zo'n 4000 stuks elektrische voertuigen via E. Leclerc te huren zijn. Deze zijn dan onderverdeeld in 3000 stuks van de Dacia Spring en 1000 stuks van de Renault ZOE.

Het wordt straks voor de Fransen mogelijk om de Spring te huren voor een luttel bedrag per dag. Je hoeft dus geen hele week of maand de auto te huren maar het gebruik kun je afstemmen op je dagbehoefts. Bij de huurprijs van 5 euro zit momenteel de verzekering en onderhoud inbegrepen. En je krijg de auto met een volle accu mee dus kun je 180 - 200 echte km rijden voordat de auto gaat staan.

Dit initiatief komt wellicht ook naar Nederland. Steeds meer merken bieden een vorm van huur aan. Als dit aanslaat en de consument gaat veelvuldig een Dacia Spring huren dan komt dat de mobiliteit ten goede, voor een redelijke prijs. En E.Leclerc gaat het aantal laadpalen fors uitbreiden; binnen nu en twee jaar moeten er 5000 stuks bijkomen. Daarna wordt opgeschaald naar 10.000 stuks in 2025.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota