Dacia Duster

Komt er toch een opvolger voor de Logan MCV?

14-02-2021
RichardMCV
Overig
0

De Logan MCV van de eerste serie werd in 2007 in Nederland geleverd. Via een facelift en een nieuw model viel het doek voor de MCV uiteindelijk in oktober vorig jaar.

Er werd gezegd dat het model "stationwagen" niet meer gewild was en de toverwoorden zijn dan ook "SUV" en "Crossover" geworden. Ook het model van "MPV", waar de Lodgy onder valt wordt minder verkocht. Nu zag de Lodgy in 2012 het levenslicht en gaat dus ook al weer een hele tijd mee.

Het is dus niet meer dan logisch dat er iets moet gebeuren om bij de tijd te blijven. Kijken we op Dacia.nl dan zien we dat niet alleen de Logan MCV niet meer leverbaar is maar dat de Dokker ook het veld geruimd heeft!

Hiermee ontstaat dus ruimte voor nieuwe modellen. En daar wordt ook aan gewerkt, zo lijkt het. Er zijn namelijk spionagefoto's opgedoken van een nieuw model dat de kenmerken van een Dacia heeft. 100% zekerheid hebben we nog niet want er zijn merken die het liefst een koetswerk van een ander merk gebruiken om de Media op een dwaalspoor te zetten.

nieuwe Logan MCV?

Photo credits: Motor1.com

Echter, gedeelten van de grille zijn zichtbaar en hebben kenmerkn van de nieuwe Sandero maar ook van de nieuwe Logan sedan. De velgen komen ook bij Dacia vandaan. Maar wat ook interessant is, is dat in het interieur het nieuwe multimediascherm van Dacia herkenbaar is. Het lijkt dus om een echter Dacia te gaan.

Maar welk model wordt het dan? Afgaande op de foto's zal het geen 7 persoons Duster worden hoewel de vorm van de motorkap wel een stoer uiterlijk zou suggereren. De Logan MCV zou geen opvolger krijgen en de Lodgy is aan vernieuwing danwel vervanging toe.

Er wordt echter ook gesproken dat zowel de MCV als de Lodgy worden opgevolgd door 1 nieuw model. De onthulling van deze nieuwe versie staat gepland voor ergens komend jaar 2022. Dit is aangekondigd tijdens de onthulling van de Bigster-concept.

Lees hier het hele artikel: Spionagefoto's van een nieuwe Dacia?
Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota