Dacia Duster

Oproep aan alle leden

29-08-2021
RichardMCV
Club
0

puzzelritSinds anderhalf jaar houdt het coronavirus ons in een greep. Steeds meer beperkingen werden er opgelegd. In golven stijgen en dalen de besmettingen. En hiermee ook de ziekenhuisopnamen.

In de hele economie zijn hiervan de gevolgen zichtbaar. Iedereen wordt wordt in zijn of haar mogelijkheden beperkt.

Ook wij als autoclub hebben last van deze coronacrisis. Immers, normaalgesproken komen we twee keer per jaar bij elkaar voor een puzzelrit waarbij we 's ochtends eerst gezellig bij een dealer zijn en meteen van de mogelijkheid gebruik kunnen maken om zowel de modellen in de showroom alsook de auto's van andere leden te bekijken.

Dan volgt de puzzeltocht. Een mooie tocht door de omgeving van de dealer waar we te gast zijn. En aansluitend komen we weer samen voor de prijsuitreiking die daarna overloopt in het nuttigen van eten en drinken.

puzzelritIn de praktijk betekent dat, dat we met ongeveer 70 - 75 mensen bij elkaar komen. De afgelopen maanden is er wel contact geweest met een aantal dealers. Maar het verhaal is overal hetzelfde; ze willen wel meewerken aan een puzzelrit maar ze durven nu de verantwoordelijkheid niet aan om een grote groep mensen te ontvangen. En ik kan ze geen ongelijk geven.

Je wilt immers niet graag negatief in het nieuws komen als dealer mocht blijken dat er flink wat besmettingen zijn geweest tijdens het gezellig samenzijn.

puzzelritMaar als je dit afzet tegen de festiviteiten die het nieuws halen dan is dit wel een wrange situatie. Alle activiteiten zijn zogenaamd coronaproof. Neem bijvoorbeeld de voetbalwedstrijd die in Eindhoven werd gespeeld. Bijna 23.000 toeschouwers aanwezig. Zogenaamd allemaal mensen die op hun plek blijven zitten. En wat gebeurt er bij een goal? juist, gaan allemaal staan en juichen. Dat kan dan wel weer.

Kijken we naar de Grand Prix in Zandvoort dan mag ongeveer tweederde van het normale aantal mensen op de tribune. Dat zijn er altijd nog zo'n 70.000! En de camping direct naast het circuit? Maximaal 5000 man waarvan ook tweederde voor de crew. Maar het blijven wel 5000 mensen bij elkaar. Maar omdat er voor de camping een aparte vergunning is afgegeven hoort deze niet bij het evenement. Ja ja, wie houden we voor de gek?

puzzelritHet zijn allemaal "nationale" feesten die wel doorgang vinden. Maar diverse lokale initiatieven worden allemaal geschrapt. Schuttersfeesten, volksfeesten, enz zijn allemaal niet te doen met de huidige regels.

En dit weekend is de Vechtdal Rally verreden. Heel veel mensen langs het parcour, schouder aan schouder en soms voordringen om de beste plek. Afstand houden is vrijwel onmogelijk hoewel dat wel zou moeten. En de Hellendoorn Rally, vergelijkbaar met de Vechtdal Rally, gaat mogelijk niet door omdat er aanvullende eisen zijn. Zo wordt er met verschillende maten gemeten. Maar wie objectief naar al die feesten kijkt ziet na afloop zonder uitzondering dat het onmogelijk is geweest om de coronaregels te handhaven.

puzzelritHet zijn allemaal "nationale" feesten die wel doorgang vinden. Maar diverse lokale initiatieven worden allemaal geschrapt. Schuttersfeesten, volksfeesten, enz zijn allemaal niet te doen met de huidige regels.

Als wij nu een puzzeltocht zouden kunnen organiseren bij een dealer dan zouden we iedereen een zitplaats moeten toewijzen, testen voor toegang moeten invoeren. De gezelligheid is dan ver te zoeken. En de kosten lopen dan behoorlijk op.

puzzelritDe overheid heeft het plan om vanaf 1 november 2021, mits alles goed blijft gaan, alle maatregelen overboord te gooien. Wil dat dan zeggen dat het coronavirus weg is? Nee, de risico's zijn dan aanvaardbaar voor de overheid.

Wij als bestuur willen jullie graag een gezellige dag bieden maar met de huidige maatregelen is het voor ons duidelijk dat we niet een puzzelrit kunnen organiseren zoals we graag zouden willen.

puzzelritDus bij deze dan ook een oproep aan onze leden die zich in alle provincies bevinden: zijn er mogelijkheden bij je in de buurt waar we als club wat mee kunnen (coronaproof uiteraard) laat het dan weten!!

Opmerking:

De afbeeldingen in dit artikel komen uit eerdere puzzelritten. Wie daar graag meer over wil weten kan bovenin rechts bij de zoekfunctie het woord "puzzelrit" intypen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota