Dacia Duster

Alle modellen dragen vanaf 16 juni de vernieuwde identiteit

15-06-2022
Léandro
Overig
2

Het zat er natuurlijk al aan te komen. Nadat de identiteit van het merk in 2021 op de schop is gegooid, is het dan eindelijk tijd om ook de modellen te voorzien van de nieuwe logo's, kleuren en andere wijzigingen.

De eerste modellen die deze nieuwe identiteit zullen dragen, worden in het vierde kwartaal aan klanten geleverd. De al gemaakte bestellingen gaan deze veranderingen niet zien, dus je zult het met het uiterlijk moet doen zoals de auto in de brochure stond.

Subtiel of toch niet?

De veranderingen blijken toch iets uitgebreider dan wij gedacht hadden. Niet alleen pronkt er een nieuw logo aan de voor- en achterkant, maar zijn er ook aanpassingen aan het media systeem, stuur, beschikbare kleuren en de accenten die te vinden zijn op de dakrails, skidplates, spiegelkappen en meer.

Het is straks mogelijk om je Dacia te configureren in de nieuwe kleur genaamd Lichen Kaki, een kleur die op de foto's er uit ziet als een metallic lak. Deze past bijna uitstekend bij de huisstijl, echter is het wel iets lichter van kleur.

Het media systeem krijgt tevens een aanpassing, al is deze niet zo doorgrijpend als het aanpassen van de voorkant van de auto. Je zult straks groene vlakken zien, met oranje accenten. Of dit ook naar oudere modellen zal komen, betwijfelen we ons ten zeerste.

Symbolisch

Met het zogenoemde Dacia Link-embleem probeert het merk de associatie op te roepen met eenvoud en robuustheid. Het draagt ook de symboliek van de link in zich, een sterk element van de Dacia community.

Ook staat het nieuwe logo symbool voor de terugkeer naar de basis: veelzijdige, robuuste auto's, gebouwd om te gebruiken met een ingenieuze uitrusting en een pragmatische benadering van betaalbaarheid en milieuvriendelijkheid.

Nieuwe tijden zijn aangebroken

Dacia heeft het voornemen om (wederom) de markt op te schudden, met name door op slimme wijze mee te denken met de consument. Zo wordt het gebruik van bepaalde materialen afgeschaald, zoals verchroomde decoratie (iets wat wij jammer vinden) en het gebruik van dierlijk leder. Al zijn wij dat laatste niet meer tegen gekomen.

Ook worden de toezeggingen van de Renault Group nagekomen die zijn aangekondigd tijdens de algemene vergadering op 23 april. Zo zal Dacia het eerste merk binnen de groep zijn dat alle modellen vanaf 2023 begrenst op een topsnelheid van 180 kilometers per uur.

Een primeur in de auto-industrie

De nieuwe merkidentiteit wordt gelijktijdig over de gehele line-up doorgevoerd, iets wat nog niet eerder op deze schaal is voorgekomen in de auto-industrie. De modellen met het nieuwe jasje zijn vanaf 16 juni 2022 te bestellen en worden vanaf het vierde kwartaal aan de eerste klanten geleverd.

Bekijk hier het originele persbericht


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
22-01-2023 om 22:58

Bij het vorige type was het eenvoudig mogelijk om een aftermarket variant te plaatsen. Voor het nieuwste systeem heb ik nog geen ombouw gezien naar een andere versie.

Avatar
Arnorotterdam
20-01-2023 om 14:24

Ik kan mijn Duster 30-06 ophalen. Heeft al iemand ervaring met het vervangen van het navi systeem voor een aftermarket?