Dacia Duster

Dacia Duster als Extreme Limited Edition

07-02-2022
RichardMCV
Dacia Duster
2

Duster ExtremeDacia begint het jaar met een nieuwe exclusieve "limited edition" van de Duster. De Duster is al wel een redelijk opvallende verschijning maar met deze versie lukt het je waarschijnlijk niet om onopvallend door het verkeer te bewegen.

De hype van tegenwoordig heet "Grijs" en Dacia doet daar dan ook aan mee. De nieuwe limited edition is daarom leverbaar in de nieuwe kleur "Urban Grey", naast de al bekende kleuren Blanc Glacier, Noir Nacré, Gris Comete, Bleu Iron en Orange Arizona.

Aan de buitenzijde is deze variant te herkennen aan bijvoorbeeld oranje details bij de grille, spiegelkappen, dakdragers en de achterklep. De 17 inch glanzende zwarte lichtmetalen velgen doen ook een duit in het zakje.

Het interieur is voorzien van specifieke stoffen/TEP-bekleding met oranje stiksel en oranje inzetstukken bij de ventilatieroosters, middenarmsteun, portiergrepen en zijkanten van de onderste middenconsole.

Duster ExtremeDe Dacia Duster Extreme is gebaseerd op het uitrustingsniveau Prestige met onder andere automatische airconditioning, Media Nav met 8-inch touchscreen en hoge middenconsole met twee USB-aansluitingen voor achterpassagiers. Daarbovenop is de Extreme standaard uitgerust met de Dacia handsfree sleutelkaart en de multi-view camera.

De Dacia duster Extreme is per direct te bestellen en heeft een vanafprijs van 23.700 euro voor de TCe 100 Bifuel, de TCe 130 GPF mag vanaf 26.550 euro mee en wil je de TCe 150 EDC mee naar huis dan zul je hiervoor minimaal 28.900 eurootjes moeten achterlaten. Deze versie van de Duster is al behoorlijk compleet en daarom zijn er dan ook maar weinig opties aan te vinken. De navigatiekaart voor West-Europa kost 100 euro extra. Wil je je achterste verwennen met stoelverwarming dan wordt daar een waarde van 295 euro aan toegekend. Hoewel het persbericht spreekt van een reservewiel als optie gaat dit natuurlijk alleen op voor de TCe 130 en de TCe 150.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Redactie
RichardMCV
30-04-2022 om 23:50

Dat is een mooi vooruitzicht om bij de eersten te horen die ermee kunnen gaan rijden. "Mijn" dealer heeft er één in de showroom staan; het is een opvallende verschijning. Zeker met diverse accessoires aan buitenzijde zal het een "nek-verdraaier" worden.

Levertijden lopen inderdaad heel hard op maar Dacia is niet het enige merk dat hier last van heeft.

Mijn eerste Dacia (Logan MCV) heb ik ook een half jaar op moeten wachten. Mijn huidige Lodgy heb ik binnen zien komen in de showroom; dezelfde dag heb ik deze gekocht en na twee weken mocht ik rijden. Ook de Sandero die we hier hebben is gekocht vanuit de showroom en na twee weken afgeleverd.

Hopen dat de "Extreme" op tijd geleverd wordt....

Avatar
Mister Biek
30-04-2022 om 16:27

Ik ben waarschijnlijk 1 van de eerste die met de Extreme kan gaan rijden. Na een lange zoek en bel tocht, heb ik een dealer gevonden die er 1 in pijplijn had staan, en nog 3 dagen had om eventuele wijzigingen door kon voeren alvorens deze definitief zou worden als toekomstig showroom model. Gezien er nu een minimale wachttijd staat ( wat ik vorige week van een dealer had begrepen ) van 1 jaar, heb ik toch de mazzel gehad dat ik hem rond eind juni zal hebben. De meeste konden geleverd gaan worden zo rond september. De uitbreidingen zoals zwarte bullbar en sidesteps staan al te wachten op mijn garagebezoek, direct na levering. In het verleden zat ik ook bij een autoclub, en heb toch wel gave ervaringen gehad met het toeren met zijn allen.
Hopenlijk gaat het met deze club ook zo af......ik hoop tot snel!!!!!

Powered by Rovota