Dacia Duster

Dacia Jogger - Sneak Preview op 18 en 19 maart

17-03-2022
RichardMCV
Dacia Jogger
2

titleDe eerste Dacia Joggers zijn gearriveerd bij diverse dealers en worden gereed gemaakt zodat geinteresseerden de auto eindelijk van dichtbij kunnen gaan bekijken. Her en der hoor je al verschillende geluiden dat er interesse is. Veel dealers bieden de mogelijkheid om op 18 en 19 maart de Jogger te bewonderen en eventueel een proefrit te maken.

Vandaag had ik de eerste kennismaking met de nieuwe Jogger bij "mijn" huisdealer, de firma Munsterhuis in Hengelo. De auto was nog zo nieuw dat er niet eens een kentekenplaat op zat. Een proefrit zat er dan ook nog niet in; deze volgt daarom binnenkort.

Ik heb bijna 10 jaar in een Logan MCV gereden om deze vervolgens in te ruilen voor een Lodgy. Maar zodra ik in de Jogger ging zitten kreeg ik een gevoel van herkenning. De Jogger had voor mij zomaar de opvolger van de eerste versie van de MCV kunnen zijn.

Zoals gezegd volgt een proefrit binnenkort; tijd was op dit moment te kort. Wel volgen hier zo een aantal foto's die ik gemaakt heb tijdens dit bliksembezoek.

De prijzen van de Jogger beginnen bij 19.650,00 euro voor de vijfzits versie in de "Essential" uitvoering. Deze is dan voorzien van de TCe 100 Bifuel motor die dus zowel benzine als LPG lust. Het is een drie-clinder motor met een inhoud van 999cm3, 12 kleppen en een vermogen van 100pk. 6 versnellingen zijn standaard tegenwoordig.

Via de "Comfort" variant, beginnend bij 21.550,00 euro kom je uit bij de "Extreme" variant die te verkrijgen is voor een prijs van 22.050,00 euro voor de 5-zitter.

Maar wanneer je van de accountant "groen licht" krijgt om eens gek te doen en de duurste Jogger te bestellen dan mag je met de 7-zitter "Extreme", de TCe 110 motor, in een metallic kleur gelakt (600 euro), en alle opties aangevinkt, een bedrag op tafel leggen van 26.230,00 euro. Dit is inclusief BTW en BPM maar zonder de afleverkosten (prijslijst van 1 Maart 2022).

Grappig detail: De Jogger uit dit artikel is geleverd met een papieren handleiding (Ref 9991031605) van de Sandero/Sandero Stepway/Logan. Enerzijds wel logisch want de Jogger deelt een groot deel met deze varianten. Anderzijds klopt het niet. Wil je bijvoorbeeld een lampje wisselen aan de achterzijde dan kijk je in de handleiding hoe dat moet. De achterzijde staat niet in deze handleding uitgelegd.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
20-03-2022 om 9:24

Op korte termijn hoop ik een proefrit te maken met de Jogger; Zal eens kijken of ik iets met je opmerking kan doen en wat de bevindingen zijn.

Avatar
NCC-1701-Q
20-03-2022 om 8:57

Ik ben heel benieuwd hoe het nieuwe entertainmentsysteem werkt met je telefoon in de houder ernaast. Voor mijn gevoel "verdwijnt" je telefoon voor een groot deel achter je stuur.

Powered by Rovota