Dacia Duster

De nieuwe Jogger Hybrid 140 is binnenkort beschikbaar

22-12-2022
RichardMCV
Dacia Jogger
7

Jogger Hybrid 140We wisten al een tijdje dat er een nieuwe variant van de Jogger aan zou komen. Nu is er dan ook de (meeste) bijbehorende informatie beschikbaar.

Hieronder vind je de vertaling van het engelstalige persbericht:

Het Jogger-succesverhaal

Dacia begon minder dan een jaar geleden met de verkoop van zijn opnieuw uitgevonden gezinsauto met zeven zitplaatsen, de Dacia Jogger. Het model is al een groot succes gebleken, met meer dan 83.000 bestellingen en meer dan 51.000 registraties sinds zijn lancering in maart 2022. In minder dan een jaar tijd is de Jogger de tweede meest verkochte auto aan particuliere klanten in het C-segment geworden, exclusief SUV's in Europa 21 landen.

Jogger Hybrid 140

Tweederde van de Jogger-klanten heeft gekozen voor Dacia's LPG-expertise door te kiezen voor de ECO-G 100-motor. Bovendien koos tweederde van de klanten voor het hoogste uitrustingsniveau voor hun voertuig. Vijfenvijftig procent van de klanten koos voor de versie met zeven zitplaatsen. En het succesverhaal zal zich voortzetten - de Jogger zal binnenkort worden uitgerust met een HYBRID 140-motor, die een automatische transmissie en een versnellingsbak zonder koppeling bevat, om nieuwe klanten voor zich te winnen.

De Dacia Jogger Hybrid 140 op weg naar de dealers

De Jogger HYBRID 140 zal vanaf maart 2023 bij de dealers arriveren, met bestellingen vanaf januari 2023. De Jogger, die in de Mioveni-fabriek in Roemenië wordt gemaakt met de expertise van de Renault Group, is het eerste Dacia-model met hybridetechnologie en draagt ​​zo bij tot de elektrificatie van het merkgamma.

Jogger Hybrid 140

Verkrijgbaar vanaf € 24.600 in Frankrijk voor de Expression-versie (5 zitplaatsen), de Jogger is de meest toegankelijke hybride gezinsauto (met 5/7 stoelconfiguraties) op de markt. Naast de zes andere koetswerkkleuren die al verkrijgbaar zijn, zal er voor de lancering een Schiste-grijze versie in de verkoop gaan.

De Jogger HYBRID 140 zal gezinnen en andere klanten aanspreken die op zoek zijn naar een ruime multifunctionele auto die zowel geschikt is voor het stadsleven als voor buitenactiviteiten. De Jogger brengt een modern tintje met technologie die het rijplezier verhoogt en uitstekend comfort aan boord biedt voor een redelijke prijs.

Jogger Hybrid 140

De Jogger HYBRID 140 is ook gemaakt voor klanten die op zoek zijn naar de voordelen van elektrisch rijden: stilte, een soepele trillingsvrije rit, een systematische volledig elektrische start en direct koppel voor krachtige acceleratie.

De Jogger, Het essentiële multifunctionelegezinsvoertuig

Dacia heeft een multifunctionele gezinswagen gemaakt die tot zeven zitplaatsen universeel toegankelijk biedt. De Jogger combineert de lengte van een stationwagen met het comfort aan boord van een vrijetijdsvoertuig en de kenmerken van een SUV.

Robuust en met een goede wegligging biedt de Jogger uitstekend comfort voor alle passagiers, zelfs volwassenen op de derde zitrij.

Jogger Hybrid 140

Deze nieuwe hybride versie beschikt over alle voordelen van de bestaande Jogger, zonder compromissen – zonder verlies van laadruimte en met hetzelfde royale interieur. Het bewijs van het multifunctionele karakter van de Dacia Jogger is het feit dat de integratie van een tractiebatterij met hybride motor vanaf het begin was gepland. De accu zit onder de vloer van de auto in de ruimte voor het reservewiel, waar ook de LPG-tank voor de ECO-G 100-motor te vinden is.

Jogger Hybrid 140

De Jogger HYBRID 140 is voorzien van een automatische versnellingsbak met een "B-modus", die regeneratief remmen verhoogt en het remmen op de motor stimuleert. Het gebruik van deze modus maakt meer energieterugwinning mogelijk en verhoogt het rijcomfort in stedelijke gebieden. De bestuurder kan daardoor het gebruik van het rempedaal verminderen, waardoor de reis zowel voor hemzelf als voor al zijn passagiers uniek comfortabel wordt.

Jogger Hybrid 140

De Jogger HYBRID 140 heeft een eigen specifiek 7-inch instrumentenpaneel, dat verschillende aandachtspunten toont in overeenstemming met de voorkeuren van de bestuurder, plus essentiële informatie zoals het laadniveau van de tractiebatterij, het resterende bereik en de energiestroom, om er maar een paar te noemen. En voor meer comfort is de Jogger HYBRID 140 standaard voorzien van een elektronische parkeerrem, een hoge console met gesloten opbergvak en een armleuning.

Hybrid 140, Bewezen en effectieve technologie

De Jogger markeert de komst van hybride motoren bij Dacia en biedt een gecombineerd vermogen van 140 pk, evenals de beste niveaus op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot in het Jogger-gamma, vanaf 108 g/km. Hij maakt gebruik van technologie die zijn doeltreffendheid heeft bewezen en alom erkend is bij de Renault Groep, met een viercilinder 1,6-liter benzinemotor die 90 pk levert, twee elektrische motoren (een motor van 50 pk en een hoogspanningsstartgenerator) en een automatisch elektrisch versnellingsbak met vier versnellingen gekoppeld aan de verbrandingsmotor en twee versnellingen gekoppeld aan de elektromotor. Door het ontbreken van een koppeling in de auto kon Dacia deze gecombineerde technologie integreren.

Jogger Hybrid 140

Het regeneratieve remsysteem, gecombineerd met de hoge energierecuperatie van de batterij van 1,2 kWh (230 V) en de efficiëntie van de automatische transmissie, maken het volgende mogelijk:

volledig elektrische aandrijving voor 80% van de stadsritten; tot 40% lager brandstofverbruik in vergelijking met een verbrandingsmotor in de stadscyclus die op dezelfde manier wordt aangedreven. De volledig elektrische tractie van de Jogger bij het starten en de automatische transmissie maken het voertuig comfortabel en gemakkelijk te besturen, wat zowel het rijplezier als de energieprestaties ten goede komt. De batterij laadt op wanneer de bestuurder remt of vertraagt, waardoor een werkelijk grenzeloze hybride-ervaring ontstaat. De Jogger HYBRID 140 heeft een actieradius van meer dan 900 km (in WLTP gecombineerde cyclus). De batterij van de Jogger HYBRID 140 is gegarandeerd voor de eerste acht jaar of 160.000 km, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
24-03-2024 om 9:16

Gefeliciteerd met opnieuw een Dacia!

Avatar
Aletta
22-03-2024 om 21:49

Vandaag eigenaar geworden van onze Dacia jogger hybride...het was een bevalling, er ging veel aan vooraf maar met dank aan garage Simonis in Vianen was het goed geregekd

Avatar
Aletta
14-03-2024 om 5:25

Onze jogger hybride komt ook uit de voorraad. Hopelijk is hij er volgende week.

Avatar
Clublid
RichardMCV
13-03-2024 om 21:06

Dan heb je keurig je best gedaan om de 480.000km te halen. Zelf heb ik de (groene) MCV na 10 jaar en 165.000km ingeruild op een nieuwe Lodgy (voorraad auto).

Avatar
Aletta
10-03-2024 om 21:55

Yep die was na 13 jaar en 480.000km aan vervanging toe. Even 🍋 gereden en nu jogger hybride in bestelling staan

Avatar
Clublid
RichardMCV
10-03-2024 om 19:34

DE Aletta met de rode MCV?

Avatar
Aletta
10-03-2024 om 17:07

Na 12 jaar MCV gereden te hebben even overgestapt (spijt van) NU in afwachting van jogger hybride. Hopelijk over 14 dagen voor de deur.