Dacia Duster

Nieuw kleur- en materiaalgebruik bij Dacia

01-10-2022
RichardMCV
Overig
0

Kleuren en materiaalMet de komst van de nieuwe merk-identiteit veranderd er nogal wat voor iedereen die met Dacia te maken heeft. De keuze voor het nieuwe logo is natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. En de kleur van het logo?

De kleur- en materiaalkeuzes zijn onder een vergrootglas gelegd waarbij vergaande keuzes zijn gemaakt voor de toekomst. Hierbij speelt het milieu natuurlijk ook een belangrijke rol.

Kijken we naar de lak op de auto dan is er een nieuwe kleur uitgebracht met de naam "Lichen Kaki". Dit is een groene tint die volgens dacia doet denken aan mos en aarde. Het is de eerste zogenaamde dekkende tint die in het kleurenaanbod verschijnt. Het onderstreept niet alleen Dacia's nabijheid tot de natuur en zijn elementen, maar het heeft twee belangrijke eigenschappen voor het merk: het is mica-vrij (metallic flakes) en daarom een ​​eenvoudigere kleurformulering en dankzij zijn "niet-metalen", verstoken van glanzende lovertjes, met als grote voordeel dat vervuiling door gebruik minder zichtbaar is.

Kleuren en materiaalEen andere keuze die gemaakt is, is het afschaffen van het gebruik van chroom! Chroom geeft meestal wel iets meer het gevoel van luxe dus het is best wel gedurfd om dit af te schaffen. Zowel aan de buitenzijde (denk aan logo"s) als aan de binnenzijde (bijvoorbeeld sierranden) zullen niet meer verchroom worden maar worden gelakt in een staalgrijze kleur.

Deze keuze levert meerdere voordelen op als dus Dacia. De lak is beter voor het milieu omdat er veel minder CO2 bij vrijkomt dan bij het verchromen; daarnaast is het krasbestendiger en duurzamer. Voor iedereen een win-win situatie dus.

Kleuren en materiaalOok in de auto zullen er nog meer keuzes gemaakt gaan worden betreffende materiaalgebruik. Waar dit toe zal leiden zullen we in de toekomst nog wel gaan zien. Men zit in ieder geval niet stil bij Dacia.

In het begin van dit artikel werd al gesproken over de kleur van het logo. Aangezien verchromen afgeschaft wordt bij Dacia moest er wel een keuze gemaakt worden voor de kleur van het logo. Voor de zichtbaarheid is wit natuurlijk perfect, zeker met een donkere grille als achtergrond.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.