Dacia Duster

Dacia veegt de vloer aan met abonnementen

25-01-2023
RichardMCV
Overig
0

Autofabrikanten verzinnen tegenwoordig de gekste zaken. Denk bijvoorbeeld aan dashboard-brede displays. Of zo weinig mogelijk knoppen in de auto maar alles via een touchscreen.

Klinkt heel leuk, en technisch gezien is het veel makkelijker. Immers, bovenstaan gaat allemaal via software en kan dus ook relatief eenvoudig worden aangepast. Er is ook veel minder bedrading nodig.

Over bedrading gesproken: voor een fabrikant die verschillende versies van een model maakt was het altijd zo dat er ook verschillende draadbomen in een auto zaten. Logisitiek gezien is dit niet altijd handig.

Dus nu zijn er fabrikanten die proberen alles zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Door één type draadboom te maken heb je altijd de juiste versie op voorraad. Maar ze denken verder. Ze gaan bijvoorbeeld ook stoelen standaard voorzien van verwarming. Om vervolgens een lange neus te maken, zo van: "lekker puh, je hebt wel stoelverwarming maar je mag deze niet gebruiken tenzij je daar maandelijks voor betaald".

Over deze abonnementsdiensten is al veel ophef geweest. Er zijn zelfs al rechtszaken over geweest. Naast deze diensten zijn er ook al tal van gekke opties geweest waar Dacia gelukkig ver vandaan blijft.

Voorlopig wil Dacia nog niets weten van dit soort abonnementsdiensten (wat niet is, kan nog komen) en heeft men in de UK een ludieke actie bedacht als tegenhanger van de abonnementsdienst om tegen betaling stoelverwarming te hebben.

In de UK is het nu (kort) mogelijk om bij een aantal dealers een gratis warmwaterkruik op te halen. Dacia noemt deze warmwaterkruiken "heated seat saviours" wat vrij vertaald "redders met verwarmde stoelen"zou kunnen worden genoemd.

Of de warmwaterkruik hier in de accessoires-lijst zal verschijnen is niet bekend gemaakt, maar het is wel grappig:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota